Energierenovatie

Met energierenovatie passen wij uw huidige woning aan op de huidige eisen voor duurzame woningbouw. Met moderne technieken zorgen wij voor een vermindering van de CO2-uitstoot en een verlaging van de energiekosten. De energierenovatie van Zwaluwe bestaat grotendeels uit het isoleren van woningen en het installeren van energiezuinige installaties.

Duurzame renovatie op maat

Geen woning is hetzelfde en het hangt vaak ook af van het bouwjaar wat de huidige energieprestatie van een woning is. Voordat de energierenovatie kan beginnen is het zaak om vast te stellen onder welk energielabel de woning valt in zijn huidige staat. Vervolgens stellen we een plan op om het gewenste energielabel te bereiken en wat de terugverdientijd is van de renovatie. Naast dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie kunnen wij de woning ook voorzien van installaties zoals zonnepanelen, hoogrendementsketels en zuinige thermostaten. Met de juiste mix van energiebesparende maatregelen is het mogelijk om meerdere stappen te maken in het energielabel van de woning.

 

Comfortabel en rendabel

Energierenovatie biedt zowel bewoners als woningcorporaties veel voordelen. Voor bewoners betekent het verduurzamen van hun woning namelijk meer wooncomfort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tochtvrije ruimte met een optimale ventilatie- en warmteregulering. Daarnaast heeft een energierenovatie altijd een verlaging van de energiekosten tot gevolg. Voor woningcorporaties geldt dat duurzame woningen eenvoudiger te verhuren zijn en dat een huurprijsverhoging gerechtvaardigd is. Energierenovatie is dus enerzijds comfortabel voor bewoners en, anderzijds, rendabel voor woningcorporaties.