DBM

DBM staat voor Design, Build & Maintenance en betekent dat één contractant de ontwikkeling, de bouw en het onderhoud voor zijn rekening neemt. Omdat Zwaluwe alle specialismen, van ontwerp tot onderhoud, zelf in huis heeft, is het steeds gebruikelijker om een DBM-contract aan te bieden. Het voordeel voor opdrachtgevers is dat de kosten lager zijn, de communicatie soepeler verloopt en de verantwoordelijkheid centraal is geregeld.

Efficiënt van A tot Z

Met een DBM-contract verloopt het proces van ontwikkeling tot onderhoud efficiënter. DBM bespaart geld, tijd en komt ten goede aan de kwaliteit van het resultaat. Doordat alle werkzaamheden onder één dak geregeld worden, worden vertragingen door miscommunicatie voorkomen. Het onderhoudsteam weet namelijk exact welke materialen er gebruikt zijn door het bouwteam en het bouwteam weet precies hoe het design bedoeld is door de ontwikkelaars. Zo ontstaat er met een DBM-systeem een efficiënt keten van werkzaamheden die feilloos op elkaar aansluiten.

 

Centrale verantwoordelijkheid

Naast de voordelen die DBM heeft voor een efficiënte uitvoering van het project, is de verantwoordelijkheid centraal geregeld. De opdrachtgever heeft namelijk één centraal aanspreekpunt voor kwesties over de ontwikkeling, de bouw én het onderhoud van uw woningen en panden. Doordat het complete project wordt uitgevoerd door Zwaluwe hebben wij overal een antwoord op en kunnen wij snel oplossingen aandragen voor alle problemen.