Sleutels overhandigd aan eerste huurders Vogelbuurt Dordrecht

In opdracht van Stichting Woonbron worden in de Vogelbuurt in Dordrecht 66 huurwoningen gebouwd. De voormalige portiekflats hebben plaats gemaakt voor ruime, betaalbare eengezinswoningen, door Woonbron ook wel “Prachthuizen” genoemd. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd aan de toekomstige huurders.

 

Bouwteampartner

Na een interessepeiling en selectieprocedure heeft Woonbron voor Zwaluwe Bouw als bouwteampartner gekozen. In de uitwerking van het project hebben we als aannemer veel vrijheid gekregen, onder andere in het kiezen welke bouwmethodiek toegepast wordt en in materiaalkeuzes.

 

Bouwtijd

In april vorig jaar is gestart met de bouw van de 66 woningen. Ondanks bijzondere omstandigheden zoals de PFAS- en stikstof problematiek, het corona-virus en capaciteitestekort bij netbeheerders, verloopt het werk volgens planning en zijn de eerste woningen deze week opgeleverd.

 

Straatbeeld

Woonbron heeft ervoor gekozen om portiekflats te vervangen voor eengezinswoningen. Dit zorgt voor meer variatie in de wijk op het gebied van woningtypes, waardoor er een meer gemengde bevolkingssamenstelling in de wijk ontstaat. Dit leidt tot verbetering van de leefbaarheid.