´╗┐

Projectupdate: nieuwbouw zorglocatie Het Parkhuis (laatste fase)

De tweede fase van de nieuwbouw van zorglocatie Het Parkhuis in Dordrecht vordert gestaag. Na de oplevering van Dubbelsteyn in maart 2020, begint ook de laatste fase Haaswijk nu echt vorm te krijgen. Wederom verloopt de samenwerking met opdrachtgever Het Parkhuis en partners erg fijn. We verwachten het volledige gebouw eind van dit jaar bouwkundig te kunnen opleveren.

 

Gebouw Haaswijk

Op de plek waar tot begin 2020 de Zusterflat stond aan de Haaswijkweg Oost in Dordrecht wordt een nieuwe zorglocatie gebouwd die plek bied aan ruim honderd bewoners van Het Parkhuis. Haaswijk is een gebouw met twee verdiepingen (drie bouwlagen) waarin 56 studio’s, 16 appartementen en 2 studio’s Plus worden gerealiseerd. Naast de wooneenheden wordt er voorzien in een multi-functionele beweegruimte, een nieuwe ontmoetingsruimte voor activiteiten en kantoren voor werknemers.

 

Ruwbouwwerkzaamheden

Momenteel werken we aan de laatste fase van de ruwbouw. Eind juni is het metselwerk in zijn geheel gereed. De luchtbehandelingskasten en warmtepompen staan klaar op het dak om de komende weken aangesloten te worden. Komende week wordt gestart met het monteren van de aluminium buitenkozijnen en het plaatsen van het glas. De steiger zal in de komende periode, met de montage van de kozijnen, mee zakken.

 

Afwerking

Alle cementdekvloeren voorzien van vloerverwarming zijn reeds aangebracht. Binnenkort wordt gestart met de montage van de tilliften. Bij ieder appartement wordt een systeem aangebracht waarbij de rail van de tillift geïntegreerd is in het plafond. Na de bouwvak starten we met de schilder- en stucwerkzaamheden, om het gebouw eind van dit jaar bouwkundig op te kunnen leveren.