Nieuwbouw productielocatie Zwaluwe Prefab

Zwaluwe Prefab is in 2009 opgericht in de toenmalige ‘zoutloods’ in Hooge Zwaluwe. In de eerste jaren werden er vooral houtskeletbouw wanden geproduceerd voor de grote nieuwbouwprojecten die Zwaluwe Bouw uitvoerde. Inmiddels is Zwaluwe Prefab uitgegroeid tot een volwassen, zelfstandig bedrijf en zijn we gestart met de bouw van nog een productielocatie.

 

Geconditioneerde omstandigheden

De achterliggende gedachte bij het oprichten van Zwaluwe Prefab is het creëren van een werkplek voor werknemers van Zwaluwe Bouw met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij gedacht kan worden aan re-integratie bij ziekte, fysiek minder zwaar werk uitvoeren de laatste jaren voor het pensioen en preventief fysieke problemen voorkomen. Zwaluwe Prefab is hier uitermate geschikt voor, omdat gewerkt wordt onder geconditioneerde, gunstige omstandigheden.

 

Voordelen prefab elementen

Inmiddels is Zwaluwe Prefab uitgegroeid tot een volwassen, zelfstandig bedrijf en wordt een breed scala aan houtskeletbouw elementen geproduceerd voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dit zijn gevelvullende elementen compleet afgewerkt met gevelsysteem en kozijnen; bergingen, dakkapellen, gootlijsten, stelkozijnen en dakelementen. Het prefabriceren van deze elementen heeft naast de geconditioneerde werkplek voor werknemers, ook veel andere voordelen. Zoals een betere kwaliteit, onafhankelijkheid van levertijden, het verminderen van de arbeid op de bouwplaats en daarmee de afhankelijkheid van schaarse beroepsgroepen, geen gevolgen van weersinvloeden,  meer commerciële mogelijkheden in nieuwbouw door lichter en sneller te kunnen bouwen en het kunnen aanbieden van een compleet renovatieconcept.

 

Nieuwe productielocatie

Wegens groei van de vraag naar prefab houtskeletbouw elementen wordt naast de huidige productielocatie in Hooge Zwaluwe nog een productielocatie gerealiseerd. De uitbreiding heeft een vloeroppervlak van  760 m2.  De huidige productielocatie wordt verbonden aan de nieuwe door middel van een overkapping, waarbij op hetzelfde vloerniveau tussen beide locaties gereden kan worden. De nieuwe hal wordt uitgevoerd met één brede sectionaaldeur, waar complete wanden doorheen passen. Daarnaast worden er twee kranen geplaatst met elk een capaciteit van 3,2 ton. Aan duurzaamheid is uiteraard ook gedacht. De nieuwe hal wordt volledig gasloos uitgevoerd, warmte wordt verkregen via warmtepompen. Het gehele pand wordt uitgevoerd met led-verlichting en het dak wordt volgelegd met zonnepanelen. Met de realisatie van deze hal menen wij klaar te zijn voor de toekomst.