Ketensamenwerkings Overeenkomst getekend met Alwel en Heijmans

Etten-Leur, 25 augustus 2020

 

Alwel, Heijmans en Zwaluwe Bouw ondertekenen Ketensamenwerkings Overeenkomst voor groot-onderhoud en renovatie. In de komende vijf jaar gaan we samen circa 2.000 woningen verduurzamen. 

Samen naar een CO₂-neutrale woningvoorraad

 

Op donderdag 27 augustus 2020 ondertekenen deze drie partijen tijdens een officieel moment de samenwerkingsovereenkomst. In de komende vijf jaar gaan zij samen circa 2000 woningen verduurzamen in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Na een zorgvuldig voortraject zijn Heijmans en Zwaluwe Bouw als vaste partners geselecteerd. In de komende maanden geven de partijen de manier van samenwerking verder vorm. Begin 2021 starten we met het verbeteren van de eerste woningen. De samenwerking en aanpak worden voortdurend besproken en waar nodig verbeterd.

 

Karo van Dongen, bestuurder van Alwel vat het als volgt samen. ‘In dit samenwerkingsverband verbeteren we onze woningen via een langlopend programma. Door deze aanpak kunnen we in korte tijd meer woningen op een slimmere manier duurzamer maken. Deze intensieve samenwerking moet ertoe leiden dat onder andere de kwaliteit verbetert, de kosten worden gereduceerd, de doorlooptijd van de projecten wordt verkort en de klanttevredenheid omhoog gaat. We doen dat door echt langjarig in partnership samen te werken en te blijven verbeteren. Zo blijven de woonlasten voor de huurders betaalbaar en krijgen zij een duurzame woning.’

 

Rob van der Feijst, commercieel directeur van Zwaluwe Bouw voegt daar aan toe; ‘Wij zijn als lokale bouwer, gevestigd in Hooge Zwaluwe, ontzettend content met deze selectie. Naast dat de projecten gelegen zijn in ons directe werkgebied, waardoor wij de lokale werkgelegenheid kunnen verhogen, biedt deze samenwerking ons continuïteit voor 5 jaar. Dat heeft voordelen voor iedereen . Wij hebben de afgelopen jaren de Ketensamenwerkingsverbanden zien toenemen, hetgeen wij alleen maar kunnen stimuleren. We werken met elkaar in een continu proces, zorgen voor aan-één- gesloten bouwstromen , innoveren en leveren daarmee een grote bijdrage in het maken van een CO₂- neutraal woningbezit. Een tevreden bewoner die in een toekomstbestendige woning kan blijven wonen is daarin het gewenste resultaat!’

 

Rutger Ballhaus, Directeur Heijmans: “In deze samenwerking kan Heijmans haar praktische kennis en ervaring bij renovatieprojecten inzetten. Waarbij Heijmans als kennispartner aanschuift in de initiatieffase van het verduurzamingstraject tot en met uitvoering, met de bewoner als middelpunt”, zegt Ballhaus.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karo van Dongen, bestuurder Alwel op telefoonnummer: 088 255 2000.