Jongerenwoningen pastorie Made opgeleverd

De afgelopen maanden is er door een vast team hard gewerkt aan de realisatie van acht studio’s in de voormalige muziekschool in de pastorie naast de kerk aan de Zuideindeindsestraat te Made. De woningen zijn deze week opgeleverd. 

 

Bouwteam

Eerder hebben we dit werk verworven in een bouwteamsamenwerking met onze opdrachtgever Woonvizier. In samenspraak met Quadrant architecten uit Zevenbergen en totaalinstallateur Van Dijk Made is er een definitief ontwerp bepaald, waarna rond de jaarwisseling is gestart met het asbestvrij maken van het pand.

 

Oud en nieuw

Nu nog geen half jaar later zijn in deze voormalige muziekschool acht zeer fraaie studio’s gemaakt, waarbij waar mogelijk zo veel mogelijk originele details zijn behouden, zoals de in het oog springende glas-in-lood ramen, zeer fraai gedecoreerde trappen, een in het zicht gewerkte kapconstructie en waar mogelijk de originele deuren met het originele deurbeslag. Anderzijds zijn met moderne technieken en isolerende maatregelen woningen gerealiseerd welke nagenoeg allemaal voldoen aan een A-label.

 

Type woningen

De woningen variëren van een eenkamerstudio tot een appartement met separaat een keuken, woonkamer met tuindeuren, slaapkamer, badkamer, een apart toilet en een tuin op het zuiden. De woningen zijn speciaal bedoeld voor jongeren uit de regio.

 

Samenwerken

Dankzij de prettige samenwerking tussen alle partijen en ondanks de ingelaste gezondheidsmaatregelen zijn we in staat geweest om binnen de gestelde data het pand gebruiksklaar op te leveren. Een prestatie waar we allemaal zeer content mee zijn. En welke enkel mogelijk is geweest door de open houding, flexibiliteit en begrip en respect voor elkaars positie door alle vaklieden.

 

Een mooi stukje Made waar we met recht trots op mogen zijn.