Energiebesparende maatregelen 67 eengezinswoningen Geertruidenberg

In oktober vorig jaar is de Turnkey overeenkomst getekend voor het groot onderhoud in combinatie met verduurzaming in Geertruidenberg. In opdracht van woningstichting Thuisvester worden in totaal vier wijken in Geertruidenberg verduurzaamd, waarvan de Van Beuckelaarstraat e.o. het tweede project is.

 

98,5% van bewoners enthousiast over plannen

In totaal bestaat het project uit 67 eengezinswoningen. Van de 67 huishoudens, zijn er maar liefst 66 enthousiast over de plannen. In totaal heeft 98,5% van de bewoners ingestemd met de werkzaamheden. Bij deze woningen zijn wij inmiddels hard aan het werk om een fijner thuis te creëren voor de bewoners.

 

Maatregelenpakket

Om een fijner thuis te realiseren voor de bewoners, wordt een maatregelenpakket uitgevoerd gericht op isolatie, onderhoud en comfort verbetering. Het energielabel gaat van D naar A, het dak wordt geïsoleerd aan de buitenzijde, spouwmuren en kruipruimtes worden geïsoleerd, de goten worden vervangen, er wordt een CO2-vraaggestuurd ventilatiesysteem aangebracht en tot slot worden kozijnen, ramen en deuren vervangen.

 

Planning

Inmiddels zijn de eerste twee modelwoningen opgeleverd. Totaal neemt het project circa 40 weken in beslag. De verwachting is dat we in september 2021 gereed zijn.