Dag van de Duurzaamheid!

Vandaag is het 10 oktober, de dag van de duurzaamheid! Zwaluwe Bouw is dagelijks betrokken bij de verduurzaming van het woningbezit van corporaties en stichtingen.

 

Hiervoor hebben wij een eigen concept, genaamd Energiek Renoveren. Met een team deskundigen is Energiek Renoveren in 2010 ontwikkeld. Vanaf 2012 verduurzamen we circa 750 woningen per jaar.

 

Energiek Renoveren is niet afhankelijk van het type woning of ambitieniveau, het gaat om het procesmatig benaderen van de vraag van onze opdrachtgevers. In 70% van de projecten hebben wij samen met onze partners ontwerpverantwoordelijkheid. Prefab gevel- en dak elementen maken we in eigen beheer, wat ons in staat stelt ons sterker te profileren in dit segment van het verduurzamen.

 

Vanuit de proces benadering worden er in alle projecten no-regret maatregelen toegepast. Dit stelt de opdrachtgever in staat beslissingen te nemen welke niet alleen nu maar ook in de toekomst hun toegevoegde waarden zullen behouden om te kunnen voldoen aan de duurzaamheidsambities!