Contractondertekening nieuwbouw voor Lek en Waard Wonen

Afgelopen week ondertekenden Rob van der Feijst en Michiel Koert als directie van Zwaluwe Bouw en Adrie Tukker-Blok, directeur-bestuurder van Lek en Waard Wonen het contract voor de nieuwbouw van 12 woningen en 16 appartementen in Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers. 

 

Zowel Zwaluwe Bouw als Lek en Waard Wonen zijn blij met de ondertekening van dit contract. In februari heeft Zwaluwe Bouw de uitvraag ontvangen en we zijn trots dat we in bouwteam verband binnen 5 maanden het plan hebben uitgewerkt en tot overeenstemming zijn gekomen.

 

Herontwikkeling Van Vlietstraat Nieuw-Lekkerland

De inmiddels gesloopte duplexwoningen, eengezinswoning en opstallen in de Van Vlietstraat in Nieuw-Lekkerland maken plaats voor 8 grondgebonden woningen en 16 appartementen voor 1- en/of 2-persoonshuishoudens. In de Emmastraat in Groot-Ammers worden nog eens 4 grondgeboden woningen gebouwd. De woningen zullen door Lek en Waard Wonen worden aangeboden voor verhuur. Ook worden er een aantal garages gerealiseerd voor de externe verhuur.

 

Zeer energie zuinig

De woningen worden zeer goed geïsoleerd en vrijwel luchtdicht opgeleverd. Tevens wordt er een warmtepomp toegepast die zorgt voor ventilatie, verwarming en warm tapwater. Dit in combinatie met de opwekking van energie middels zonnepanelen, zorgt ervoor dat de woningen bijna net zoveel energie verbruiken als dat er op een duurzame manier wordt opgewekt. Naast het financiële voordeel, resulteert dit in een gezond en comfortabel binnenklimaat. Bijzonder aan dit project is dat er een zout-accu wordt toegepast voor het opslaan van stroom.

 

Planning

De planning is dat we na de bouwvakvakantie starten met de werkzaamheden. We verwachten de woningen in het voorjaar van 2021 op te leveren aan Lek en Waard Wonen.