´╗┐

BIM bij Zwaluwe: eerste project gestart!

Binnen Zwaluwe blijven we ontwikkelen en vernieuwen, waarbij het implementeren van BIM in onze werkmethode zeker niet mag ontbreken. Meerdere collega’s hebben de opleiding gevolgd en het certificaat behaald en het eerste project dat volledig wordt uitgewerkt in BIM is gestart!

 

Wat houdt BIM in?

Na het uitwerken van modellen in 2D en 3D, begint BIM terrein te winnen binnen de bouwwereld. BIM is de afkorting voor Building Information Modelling: het maken van een digitaal bouwmodel, waarbij het bouwwerk virtueel wordt weergegeven en waarbij maatvoeringen en andere informatie aan elkaar worden gekoppeld. Een BIM model is opgebouwd uit verschillende objecten met bijbehorende informatie zoals hun technische eigenschappen en relaties met andere objecten. Het gedigitaliseerde ontwerp is toegankelijk voor alle partners van het bouwproces waarbij een goede informatie-uitwisseling centraal staat.

 

Implementatie binnen Zwaluwe

Samen met BIM4ALL hebben we BIM ge├»mplementeerd binnen Zwaluwe door de aanschaf van de juiste software, opleidingen van het personeel en samenwerking met ketenpartners. Na meerdere trainingen hebben vijf enthousiaste collega’s met trots hun certificaat behaald! BIM wordt gezien als een manier om projecten in goede banen te leiden, waarbij geanticipeerd wordt op problemen die men vaak tegenkomt tijdens de uitvoering. Dit resulteert in borging van kwaliteit en een effectieve overdracht van projecten van Zwaluwe Projectontwikkeling naar Zwaluwe Bouw.

 

Eerste project

Inmiddels is gestart met het eerste project dat uitgewerkt wordt in BIM, namelijk de nieuwbouw van 56 woningen in het project De Sterrenkijker in Made. Een project uit eigen ontwikkeling met zowel huur- als koopwoningen, voor bewoners uit elke levensfase: starters en senioren, kleine en grote gezinnen. Voor elke doelgroep een woningtype naar wens. Alle woningen zijn verkocht of onder optie. In juni start de bouw.