Historie

De economische crisis in de jaren tachtig weerhoudt C.J. de Heijde er niet van om zijn eigen bedrijf Zwaluwe op te richten. Met wilskracht, hard werken en slimme acquisitie weet hij het eerste jaar met positief resultaat af te sluiten. De basis is gelegd en de toekomst ligt open voor Zwaluwe!

Onderhoud als uitgangspunt

Zwaluwe richt zich in het begin op de onderhoudssector en slaagt er in het eerste jaar al in om duurzame onderhoudscontracten binnen te halen. Steeds meer woningstichtingen weten hun weg te vinden naar Zwaluwe voor gespecialiseerde projecten in onderhoud. Daarnaast worden de werkzaamheden steeds veelzijdiger en wordt Zwaluwe ook ingeschakeld voor renovatie- en restauratieprojecten.

 

Professionalisering door de jaren heen

Door de jaren heen blijft Zwaluwe groeien en professionaliseren. De projecten in onderhoud, renovatie en restauratie worden steeds groter en in 1986 wordt zelfs het eerste nieuwbouwproject aangenomen. Tien jaar later, in 1996, is Zwaluwe dusdanig succesvol in de nieuwbouw dat er besloten wordt om de activiteiten op te splitsen. Er ontstaan twee aparte divisies: Nieuwbouw en Onderhoud & Renovatie. Zwaluwe is inmiddels ook in het bezit van de belangrijkste certificeringen in de bouwsector zoals ISO, VCA, GIW en CIB.

 

Zwaluwe anno nu

Zwaluwe heeft vanaf zijn oprichting een enorme groei doorgemaakt. Als klein onderhoudsbedrijf met acht medewerkers en een jaaromzet van 1 miljoen euro is Zwaluwe uitgegroeid tot een bouwconcern met 120 medewerkers en een jaaromzet van 50 miljoen euro. Wij zijn enorm trots op de resultaten die wij met Zwaluwe hebben geboekt en hebben er volop vertrouwen in dat wij ook in de toekomst blijven groeien en professionaliseren!